Hrvatska, Nekategorizirano

Društveni centar Lastovo objavio dokumentarni film o prvoj godini rada

Društveni centar Lastovo zaživio je s radom prije godinu dana u okviru provedbe istoimenog projekta koji je ugovoren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na Pozivu „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.269.638,89 HRK.

Društveni centar Lastovo osnovan je s ciljem poticanja održivog gospodarskog razvoja i podizanja kvalitete života Lastovaca, sve kako bi se spriječilo “izumiranje” otoka. Rad Centra temelji se na sudioničkom upravljanju. Interdisciplinarni i raznoliki program su uglavnom aktivnosti i mjere kojima se konkretno provodi “EU Deklaracija pametni otoci”.

Projekt se provodi u suradnji sa slijedećim partnerima: Vokalni ansambl Bossa Banda, Društvo arhitekata Dubrovnik, Festival mediteranskog filma Split, Kulturno umjetničko društvo “Fumari”, Hrvatska udruga likovnih umjetnika – Split, Ženska klapa Ladesta, Dobrovoljno vatrogasno društvo Lastovo, Udruga vinara i maslinara “Rukatac i Piculja” Lastovo, Ruke za bolju Makarsku, Udruga “Val” Lastovo, Nogometni klub “Omladinac” – Lastovo, Klub za podvodne aktivnostiTajan – Lastovo, “Teatar Poco Loco” i Općina Lastovo.
Projekt je odobren na Pozivu „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“.

Raznolike radionice i brojna događanja pratite na Facebook profilu Društvenog centra Lastovo.

Udruga Dobre Dobričević producirala je i objavila informativni dokumentarni film tko, što i kako provodi projekt Društveni centar Lastovo.