Aktualno, Nekategorizirano

Okrugli stol: Plan upravljanja naseljem Lastovo

Plan upravljanja je dokument kojeg imaju sve lokalne samouprave čiji su dijelovi pod zaštitom UNESCO-a. Može li naselje Lastovo postati UNESCO-om zaštićeno i može li mu ovaj plan u tome pomoći?! O tome, ali i o ostalim vezanim pitanjima će se porazgovarati na okruglom stolu Plan upravljanja naseljem Lastovo koji će se održati u Društvenom centru Lastovo u ponedjeljak 14. veljače 2022. u 20,30.

Društveni centar Lastovo (UP.04.2.1.07.0157) osniva se s ciljem poticanja održivog gospodarskog razvoja i podizanja kvalitete života Lastovaca, sve kako bi se spriječilo “izumiranje” otoka. Rad Centra temelji se na sudioničkom upravljanju. Interdisciplinarni i raznoliki program su uglavnom aktivnosti i mjere kojima se konkretno provodi “EU Deklaracija pametni otoci”. Projekt se provodi u suradnji sa slijedećim partnerima: Vokalni ansambl Bossa Banda, Društvo arhitekata Dubrovnik, Festival mediteranskog filma Split, Kulturno umjetničko društvo “Fumari”, Hrvatska udruga likovnih umjetnika – Split, Ženska klapa Ladesta, Dobrovoljno vatrogasno društvo Lastovo, Udruga vinara i maslinara “Rukatac i Piculja” Lastovo, Ruke za bolju Makarsku, Udruga “Val” Lastovo, Nogometni klub “Omladinac” – Lastovo, Klub za podvodne aktivnosti Tajan – Lastovo, “Teatar Poco Loco” i napaćena Općina Lastovo.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.269.638,89 HRK. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%).

Aktivnosti i događanja u Društvenom centru Lastovo pratite na Facebook profilu.