Hrvatska, Nekategorizirano

Eurokaz poziva na audiciju za predstavu “Pjesma cvrčka”

© Old People are Awersome
© Old People are Awersome

Eurokaz poziva na audiciju za predstavu “Pjesma cvrčka” koja će se održati 19. studenoga 2018. godine u 18 sati u uredu Eurokaza u Zagrebu, Ivana Dežmana 3.

Audicija je otvorena za sve koji imaju navršenih 55 godina, sve koji žele sudjelovati u stvaranju i izvedbi predstave s profesionalnim glumcima, sve koji žele steći nova iskustva rada i stvaranja u Eurokazovom umjetničkom ansamblu.

Prijaviti se možete na eurokaz.office@gmail.com ili na broj telefona 099 408 7256. Preporučujemo poslati CV te fotografiju lica i tijela, no dobrodošli su i oni koji to ne učine – zaključuju u pozivu.

Predstava “Pjesma cvrčka” je dio projekta Scenska kreativnost u starijoj dobi koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a koji je odobren na pozivu Umjetnost i kultura 54+.

Predstava, kao konačan rezultat projekta, bit će visokih estetskih i umjetničkih kriterija u čijoj će pripremi i realizaciji sudjelovati oko 60 pripadnika ciljne skupine – osoba starijih od 54 godine bez kazališnog i scenskog iskustva, model koji se lako može preslikati u bilo kojoj drugoj sredini, bilo da je riječ o lokacijama poput ovih izabranih za projekt u kojima nema kulturnih centara i u čijim je lokalnim zajednicama zanimanje za kazalište potisnuto u drugi plan ili pak, još lakše, u sredinama u kojima postoje amaterska kazališta te je interes za kulturu veći.

S druge pak strane, nakon završetka projekta, predstava će moći gostovati u profesionalnim kazalištima ili na festivalima diljem Hrvatske i Europe, a uz pomoć razgranate kazališne mreže Eurokazovih suradnika u zemlji i inozemstvu, te će se njezino daljnje izvođenje moći financirati prihodom od prodanih ulaznica. I na kraju, ali ne i najmanje važno, scenografija i kostimi korišteni u ovoj predstavi moći će se iskoristiti za neku buduću produkciju.