Hrvatska, Nekategorizirano

Grad Zagreb poziva izviđačke udruge da do 28. prosinca kandidiraju programe

Fah

Grad Zagreb, odnosno njegov Ured za sport i mlade, pozvao je sve izviđačke udruge, odnosno zajednice udruga da Odjelu za mlade pri tom Uredu najkasnije do 28. prosinca dostave prijedloge programa za 2019. godinu, kako bi im se pružila financijska potpora za planirane izviđačke aktivnosti.

Izviđačke udruge i zajednice to trebaju učiniti sukladno Kriterijima za sufinanciranje programa izviđačkih udruga koji su, kao i prijavni obrazac, dostupni su na web stranici Grada Zagreba www.zagreb.hr, link Sport i mladi, link Mladi.

Prema tim Kriterijima, prednost u financiranju imat će udruge koje su registrirane kao izviđačke, te provode izviđačke programe uz primjenu izviđačke metode koja, među inim, uključuje učenje kroz rad i igru, rad u malim skupinama uz podršku i pozitivan primjer stariji, boravak u prirodi, poštivanje izviđačkog zavjeta i izviđačkih zakona.

Takvom odredbom nastoji se izbjeći financiranje udruga koje se nazivaju izviđačkima, a ne provode izviđačke programe uz primjenu te metode.

Iz Ureda za sport i mlade napominju da će i u 2019. godini sve izviđačke udruge, odnosno zajednice udruga, kojima će Ured odobriti financijsku podršku biti u obvezi tromjesečno podnositi izvješća o potrošnji doznačenih sredstava