Hrvatska, Nekategorizirano

HUKI edukacijski program za mlade: Upoznaj društveno poduzetništvo

HUKI edukacijski program (HUKI Edu) serija je predavanja i radionica iz područja društvenog poduzetništva, upravljanja događanjima (event management) i mekih vještina (soft skills). Cilj programa je osposobiti 20 nezaposlenih članova udruge starih između 18 i 29 godina koji će steći nova znanja za provedbu gospodarske djelatnosti HUKI društvenog poduzeća te dodatne vještine uz koje postaju konkurentniji na tržištu rada, navodi se u pozivu udruge HUKI.

Program se provodi online putem Zoom aplikacije radnim danom od 9. do 26. travnja 2021. u popodnevnim i večernjim satima. Prijava putem kontakt obrasca!

Program se provodi u okviru dvogodišnjeg projekta “Fair share model razvoja društvenog poduzetništva među mladima” koji je Hrvatski ured za kreativnost i inovacije 5. listopada 2020. započeo s provedbom.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 627.613,76 kn.

PROGRAM

Uvodno predavanje // 9. travnja 16 – 17h

Na uvodnom predavanju upoznat ćemo te s projektom ‘Fair share model razvoja društvenog poduzetništva među mladima’, njegovim ciljevima i planovima za transformaciju udruge HUKI ka društvenom poduzeću.

Društveno poduzetništvo // 12. do 15. travnja 17 – 20 h

Kroz pet interaktivnih predavanja i dvije radionice upoznat ćeš se s društvenim poduzetništvom i njegovim karakteristikama, strategijom za njegov razvoj u republici Hrvatskoj i saznati sve o primjerima dobre prakse. Razgovarati ćemo i o fair share modelu razvoja društvenih poduzeća i izraditi strategije i investicijske studije.

Upravljanje događanjima (event management) // 16. do 20. travnja 17 – 19 h

U tri interaktivna predavanja ćeš od mladih HUKI eksperata s praktičnim znanjem o organizaciji međunarodnih konferencija i brojnih edukacija učiti o upravljanju dionicima događanja, upravljanju rizicima prilikom organizacije i kako ti moderne tehnologije mogu pomoći u provedbi projekta.

Meke vještine (soft skills) // 21. do 26. travnja 17 – 18.30 h

Meke vještine sve su traženije kod poslodavaca budući da se ne mogu automatizirati ili proizvesti uz pomoć stroja. U čak sedam radionica razvijati ćeš vještine potrebne za uspjeh na poslu ali i u privatnom životu. Učit ćeš o uspješnom komuniciranju i donošenju odluka, kreativnom i kritičkom razmišljanju, prednostima rada u timu i govoru tijela.

Više o projektu na stranici fairshare.huki.hr