Hrvatska, Nekategorizirano

Instalacija od 30-ak CRT televizijskih ekrana u riječkoj Filodrammatici okuplja audio i video umjetnike

Live glitch instalacija TV Wall – digital to analog nakon Pule postavljena je u utorak u riječkoj galeriji Filodrammatica.

TV wall instalacija sastoji se od 30-ak CRT televizijskih ekrana koji, osim priče o vremenu prije mobitela kad je televizijski aparat bio centralno mjesto druženja obitelji i najpopularnija zabava, služe kao poligon za istraživanje mogućnosti estetike greške u televizijskom signalu. Sam signal generira se kroz DIY video plejere, VHS rekorder i DV video kamere, a modulira kroz set uređaja nastalih u kućnim ili geekovsko / fanovskim radionicama.

Instalacija je predstavljena uz live nastup audio i video umjetnika, a moći će se pogledati svaki radni dan do početka 2020. godine kad se seli u Čakovec.
Specijalni live soundtrack otvaranja pripremio je Roko Šikić (Left to Starve, Phezulu, Rules).

Poziv za sudjelovanje otvoren je svima zainteresiranima, bez obzira na predznanje iz rada s elektroničkim uređajima, konzumerskom elektronikom i/ili video artom. Uključiti se može kroz pomoć u postavljanju i pokretanju instalacije, emitiranje vlastitih video uradaka, spajajući vlastite uređaje (VHS, DVD plejere, stare video kamere i sl.) odnosno modulirajući sliku kroz uređaje koji će biti predstavljeni.

Instalacija je prvi puta predstavljena na radionicama unutar kolaborativnog programa nastalog u Karlovcu kroz sedmodnevnu Free Art Glitch rezidenciju udruga KA-MATRIX i Format C u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad.

Aktivnost TV Wall – digital to analog provodi se u okviru projekta DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara čiji je nositelj Savez udruga Klubtura, a sufinancira Europska unije iz Europskog socijalnog fonda.

Aktivnost provodi udruga KA-MATRIX u suradnji sa Savezom udruga Rojc iz Pule, Savezom udruga KAoperativa iz Karlovca, riječkim Savezom udruga Molekula i Platformom za društveni centar Čakovec.

Projekt “DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara” provodi Savez udruga Klubtura u partnerstvu s Pogonom – Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Platformom za Društveni centar Čakovec, Savezom udruga KAoperativa, Platformom Doma mladih, Art radionicom Lazareti, Savezom udruga Molekula i Savezom udruga Rojca. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.