Hrvatska, Nekategorizirano

Judo klub Profectus Samobor dokazuje da se može i drugačije

Foto:
Foto:

Projektu “Judo za djecu i mlade” Judo kluba Profectus Samobor odobrena su bespovratna sredstva temeljem poziva “Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport”.

Prvi put je to da Europski socijalni fond dodjeljuje sredstva namijenjena razvoju športa u Hrvatskoj.

Dvogodišnji program “Judo za djecu i mlade” usmjeren je na djecu i mlade čiji su roditelji nezaposleni ili korisnici dječjeg doplatka, djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu i mlade iz jednoroditeljskih obitelji, djecu i mlade iz obitelji s troje ili više djece, djecu i mlade s problemima u ponašanju, djecu s teškoćama u razvoju, te mlade koji su korisnici stipendija za studente slabijeg socijalno ekonomskog statusa ili su nezaposleni.

Uključeni u program Judo kluba „Profectus Samobor“ imat će mnoge pogodnosti jer u projektu vrijednom blizu milijun kuna bit će osigurano besplatno treniranje i sva potrebna športska oprema za judo, a klub će kroz projekt nabaviti dodatne rekvizite za rad, vozilo i imati osigurano financiranje rada i školovanje trenera.

Uz rad s djecom s posebnim potrebama, ovo će biti već drugi potpuno besplatni program koji klub nudi djeci s područja Samobora i šire.

Judo klub „Profectus Samobor“ nije stao samo na ovome jer su još dva predložena programa za financiranje iz programa Europske unije u procesu ocjenjivanja. Međutim, provođenje programa ovisi i o trenutačno najvećem problemu kluba – neadekvatnom prostoru. U klubu se nadaju da će nakon EU i lokalna politika prepoznati sav koristan rad koji rade i nakon dugo vremena i puno obećanja pronaći novi prostor za rad kluba. Tako bi se povećale i mogućnosti Judo kluba „Profectus Samobor“ u sportskom radu, u radu s djecom s poteškoćama u razvoju, te u ovom novom socijalnom programu. Tako bi i grad Samobor mogao opravdano nositi naziv grada prijatelja (sve) djece. ( Judo Profectus/ CD)