Hrvatska, Nekategorizirano

KA-MATRIX kreće s edukativnim projektom za djecu i mlade – Podijeli svoju priču

Udruga KA-MATRIX započela je s provedbom projekta „Podijeli svoju priču – socijalno uključivanje kroz online kulturu i umjetnost“ u partnerstvu s umjetničkom organizacijom FORMAT C iz Zagreba koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Projektom se uključuju djeca i mladi do 25 godina kroz provedbu umjetničkih sadržaja koji će se održavati u online formatu. Kroz godinu dana sudionici će imati priliku sudjelovati u tri tematska ciklusa: Virtualna slikovnica, Dnevnik poezije i Eksperimentalna digitalna animacija.

Prva aktivnost, Virtualna slikovnica, započinje već u srpnju i odvijat će se kroz devet mjeseci u dogovoru s voditeljima – Ivana Francisković Olrom (književnica i spisateljica za djecu i mlade), Sanja Kolenko (ilustratorica slikovnica) i Mario Šimić (ilustrator i umjetnik). Kroz osamnaest radionica prolazit će zanimljiv edukativno kreativni sadržaj s fokusom na suživot s prirodom, izrađivati i ilustrirati svoje priče, virtualno se družiti s književnim djelima, a na kraju proizvesti i zajednički rad.

Aktivnost je namijenjena djeci školskog uzrasta, a zbog ograničenog broja sudionika (20), obavezne su prijave koje se zaprimaju do 28.06.2021. putem e-maila: info@ka-matrix.hr ili na 095/ 444 6880. Za svakog sudionika osiguran je i atraktivan edukativno promotivni paket koji će im pomoći prilikom sudjelovanja.

Prijave za sljedeće aktivnosti Dnevnik poezije i Eksperimentalna digitalna animacija zaprimat će se u srpnju i prosincu.

Ukupna vrijednost projekta je 473.340,00 kuna. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske 71.001,00 kn i iz Europskog socijalnog fonda 402.339,00kn.