Aktualno, Nekategorizirano

Slikovnica ‘Šašavi dvorac – zgode i nezgode iza kamenih zidova’ dostupna za čitanje u online obliku

KA-MATRIX – Udruga za društveni razvoj završila je radionice virtualne slikovnice i predstavila svoju završnu slikovnicu ‘Šašavi dvorac – zgode i nezgode iza kamenih zidova’ u sklopu projekta ‘Podijeli svoju priču – socijalno uključivanje kroz online kulturu i umjetnost’, koja je sada dostupna široj javnosti u digitalnom obliku.

Mali pisci i ilustratori koji su sudjelovali u izradi slikovnice su: Larisa Kasunić Mikšić, Franka Pudina Jelenčić, Mary Magdić, Tonka Mikulić, Lucija Sudac, Nela Bolfek, Mila Bunčić, Maksim Tkalac, Helena Matijević, Lucija Čavrag, Nikolina Matan, Lea Frančišković i Nikola Olrom, koji su kroz devet mjeseci vrijedno surađivali s voditeljima Ivanom Francišković Olrom , Sanjom Kolenko i Marijem Šimićem.

Projekt “Podijeli svoju priču” izravno povećava socijalnu uključenost djece i mladih do 25 godina starosti, kroz provedbu online kulturno umjetničkog sadržaja. Ciljevi projekta su povećati socijalnu uključenost djece i mladih kroz provedbu kulturno – umjetničkih online sadržaja te razviti socijalne i kreativne vještine, znanja djece i mladih koja će doprinijeti njihovoj boljoj socijalnoj uključenosti. Ukupna vrijednost projekta je 473.340,00 kn. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu od 71.001,00 kn i iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 402.339,00 kn.

Slikovnicu možete pročitati ovdje.

Projekt se provodi u partnerstvu s umjetničkom organizacijom FORMAT C. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge KA-MATRIX.