Hrvatska, Nekategorizirano

KAoperativa raspisala javni poziv za iskaz interesa za korištenje prostora Mala Scena HD/2020.

Savez udruga KAoperativa poziva udruge u kulturi, udruge mladih i za mlade i sve ostale zainteresirane udruge, umjetnike, performere, društva, grupe i pojedince da do 01.01.2020. godine ispune obrazac za iskaz interesa za korištenjem prostora Male scene Hrvatskog doma u Karlovcu, počevši od 1. siječnja do 31. prosinca 2020. godine.

Poziv služi za što bolje planiranje i organiziranje aktivnosti i programa na Maloj sceni HD tijekom iduće godine. Na ovaj način želi se osigurati prostor za rad i razvoj nezavisne scene i kulture mladih i za mlade u Karlovcu i pružanje podrške provođenju koncertnih, audio vizualnih, glazbeno scenskih, izložbenih, plesnih, edukacijskih, performing, produkcijskih i novomedijskih djelatnosti.

Poziv je usmjeren prvenstveno organizatorima (udrugama, inicijativama i pojedincima) koji imaju ideju ili već planiraju provedbu društvenih i kulturnih programa u polju suvremene umjetnosti, novih medija, performansa, glazbe i sl.

OBRAZAC ZA PRIJAVE

VAŽNO: ovaj poziv ne odnosi se na rezerviranje termina tijekom 2020. godine već kako bi se pravovremeno planirale aktivnosti u prostoru Male scene HD.
Programe / termine će i dalje biti potrebno prijavljivati putem obrasca za prijavu događanja.

Hrvatski dom u centru
Projekt Hrvatski dom u centru izvorište je nezavisne kulture i sudioničkog upravljanja u Karlovcu.

Tko vodi projekt Hrvatski dom u centru?
Nositelj projekta je Savez udruga KAoperativa, a partner je Grad Karlovac, koji je ujedno i vlasnik Hrvatskog doma. Projekt se temelji na dobroj praksi sudioničkog upravljanja Malom scenom HD i unaprjeđenju tog modela za primjenu na budući urbani park i društveno-kulturni centar Hrvatskog doma.

Sufinanciranje

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1 947 612,50 kn. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 1 655 470,63 kn (85%) temeljem poziva Kultura u centru. Provedba projekta traje ukupno 24 mjeseca, zaključno s listopadom 2020. godine.

Preuzeto sa portala: kaoperativa.org