Aktualno, Nekategorizirano

Konzultacije: Dijalog s donositeljima odluka na nacionalnoj razini u području medijske pismenosti

Hrvatsko debatno društvo i Gong vas pozivaju na konzultacije na temu “Dijalog s donositeljima odluka na nacionalnoj razini u području medijske pismenosti”, koje će se održati online, u utorak, 4. travnja 2023. godine, u 12:30 sati. Konzultacije ćemo održati putem ZOOM platforme a očekivano trajanje je 90 min.

Cilj konzultacija je upoznati se sa smjernicama vezanim uz medijsko obrazovanje te daljnja razrada smjernica specifično u medijskog obrazovanja unutar medijske politike. Cilj konzultacijskog sastanka je upoznati se sa smjernicama projekta “MOV Medijsko obrazovanje je važno”, kao i s rezultatima konzultacijskog procesu u sklopu projekta te istraživanje perspektive donositelja odluka u području medijske pismenosti. Sudionici će dati povratnu informaciju na preporuke proizašle iz dosadašnjeg procesa konzultacija. Ciljana skupina su s naglaskom na predstavnike donositelja odluka u području medijske pismenosti u RH te stručnjake u području medijske pismenosti. Proces konzultacija će voditi predstavnice Hrvatskog debatnog društva u suradnji s predstavnicima GONG-a. Sastanak će se snimati sa ciljem dokumentiranja te izrade izvještaja s konzultacija.

Prijave na ovom linku:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfdlp…/viewform

Prijedloge preporuka/policy rješenja o kojima ćemo raspravljati na konzultacijama u području medijske pismenosti dostavljamo mailom prije eventa.
Javna rasprava se održava u sklopu projekta “Medijsko obrazovanje je važno.MOV”. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Izvor: Facebook najava