Aktualno, Nekategorizirano

Zemaljske stanice: Digitalne i medijske transformacije izvedbenih umjetnosti – panel-rasprava

Koliko je sposobnost pretakanja umjetničkih ideja kroz različite medijske i digitalne alate nužna, presudna ili nebitna za daljnji razvitak suvremenih izvedbenih umjetnosti? Kako kreativne izvedbene i njima srodne prakse te umjetničke vizije koriste tehnologiju i mogu li njome proizvesti nešto inovativno, neočekivano i inspirativno? Svoja iskustva sa suvremenom tehnologijom i transformacijama izvedbene umjetnosti podijelit će s nama koreografkinja i predavačica Josipa Bubaš, novinar i performer Igor Zenzerović, filmski i kazališni autor Szabolcs Tolnai, redateljica i intermedijalna umjetnica Marija Lipkovski, arhitekt, producent, selektor i redatelj Filip Jovanovski, glumica i dramska pedagoginja na FDU Kristina Lelovac, te intermedijalni umjetnik, redatelj i glumac Boris Bakal. Raspravu moderira Marija Georgiev.

Panel-rasprava u organizaciji Bacača sjenki će se održati u subotu 9. srpnja u 16:30 sati u dvorani Oaza Joyful Place, Radićeva 9, Zagreb.

Streaming prijenos događanja bit će moguće pratiti uživo na Facebook stranici Bacača sjenki i na YouTube kanalu Bacača sjenki.

Panel-rasprava Digitalne i medijske transformacije izvedbenih umjetnosti odvija se u sklopu projekta Medijsko obrazovanje je važno.MOV koji sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

……………………………………………………………………………………………..

O projektu

Projekt Medijsko obrazovanje je važno.MOV usmjeren je na provedbu istraživanja te na dokazima utemeljeno zagovaranje u području medijske pismenosti – ključne pismenosti novoga doba.

Opći cilj tematske mreže “Medijsko obrazovanje je važno.MOV” jačanje je kapaciteta organizacija civilnog društva za učinkoviti dijalog s javnom upravom, socijalnim partnerima te visokoobrazovnim i istraživačkim institucijama u oblikovanju i provođenju reformi vezanih uz razvoj medijske pismenosti kao pismenosti novog doba.

Projekt doprinosi umreženom djelovanju za medijsku pismenost i uključuje: istraživanje javnog mnijenja i procjene potreba, znanstvena istraživanja o medijskoj pismenosti i njenim utjecajima na društvenu uključenost i sudjelovanje, analize društvenih utjecaja, provedbu strukturiranih dijaloga s donositeljima odluka s ciljem oblikovana smjernica za razvoj javnih politika iz područja medijske pismenost.

Tematsku mrežu čini osam udruga, jedna javna ustanova i dvije znanstveno-istraživačke institucije: Gong, Pragma, Telecentar, Kurziv, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu, Udruga Bacači sjenki, Dječji kreativni centar DOKKICA, Info zona, Centar za kulturu Zlatna vrata, Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.975.852,47 kuna.