Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Na stranici ESF.platforma otvorene prijave na dvije nove radionice u veljači

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici esf.platforma.civilnodrustvo.hr danas je otvorila prijave na dvije online radionice koje će održati suradne organizacije Nacionalne zaklade, ACT grupa i Centar za civilne inicijative.

ONLINE RADIONICA ACT GRUPE, 16.2.2021. – Kako izraditi strateški i operativni plan organizacije civilnoga društva
Radionica je namijenjena voditeljima organizacija i voditeljima financija. Nakon treninga sudionici će poboljšati vještine u sljedećim područjima: pojam i sadržaj operativnog plana, izrada plana prihoda i rashoda, izrada plana zaduživanja i otplata, izrada plana novčanog tijeka, obrazloženja financijskog plana, rebalans operativnog i financijskog plana.

ONLINE RADIONICA CENTRA ZA CIVILNE INICIJATIVE, 17.2.2021. – Modeli uključivanja građana u rad organizacija civilnoga društva
Tijekom radionice bit će govora o uključivanju i motiviranju članova udruge, o uključivanju i upravljanju volonterima, o obvezama i odgovornostima zaposlenika u udruzi. Posebno će se predstaviti djelovanje organizacija u svrhu uključivanja građana i dionika iz lokalne zajednice u rad udruge.

Radionicu organizira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama u sklopu Zakladinog Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja, a otvorena je predstavnicima udruga i svih drugih potencijalnih prijavitelja na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda i javnih izvora kako bi se osnažili organizacijski i stručni kapaciteti svih potencijalnih prijavitelja.