Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

Nacionalna zaklada održava polugodišnje sastanke s korisnicima bespovratnih sredstava

U organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva od 9. do 13. svibnja 2022. u Lovranu održavaju se polugodišnji sastanci s korisnicima bespovratnih sredstava na temu izvještavanja o napretku provedbe projekata.

Riječ je sastancima kojima je cilj omogućiti korisnicima bespovratnih sredstava da predstave dosadašnji tijek provedbe, napredak i rezultate provedbe projekata.

Sastanak je otvorio Luka Bogdan, zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, predstavljanjem pilot aplikacije za izvještavanje koja predstavlja iskorak u izvješćivanju jer će omogućiti jednostavniji unos svih relevantnih podataka vezanih uz aktivnosti i troškove provedbe projekata.

– Ova pilot aplikacija za izvještavanje važna je za Nacionalnu zakladu, kao provedbeno tijelo razine 2, koje prati provedbu ugovorenih projekata pa su upravo ovi polugodišnji sastanci s korisnicima poslužili kao prilika za testiranje aplikacije kreirane kako bi se olakšala administrativna opterećenja korisnika – istakao je Bogdan.

Uz navedeno, ovi sastanci dat će priliku korisnicima da u izravnoj komunikaciji s voditeljima odsjeka financijskog praćenja i odsjeka za praćenje projekata razjasne moguća otvorena pitanja ili dobiju dodatna pojašnjenja vezana uz obveze koje korisnici imaju u izvještavanju o provedbi.

Prvi sastanak održan je s korisnicima koji su ugovorili provedbu projekata na pozivu „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika – faza I.“, potom su održani sastanci s korisnicima koji provode projekte ugovorene na pozivima „’Pridruži se – Aktivni u mirovini’ – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika“, “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”.