Aktualno, Nekategorizirano

Natječaj za sredstva Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD) 2021.

UNESCO je objavio otvoreni poziv za prijave na natječaj za sredstva Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost 2021. Sukladno propisima koje nalažu uvjeti natječaja, za sredstva Fonda (IFCD), iz Republike Hrvatske mogu se natjecati međunarodne nevladine organizacije, prenosi Culturenet.

IFCD podupire projekte kojima se potiče širenje dinamičnog kulturnog sektora, osobito kroz aktivnosti koje omogućavaju uvođenje i/ili razradu politika i strategija koje izravno utječu na stvaranje, proizvodnju, širenje, distribuciju te pristup raznolikosti kulturnih izričaja, kao i osnaživanje institucionalnih infrastruktura koje potiču održive kulturne industrije.

Ove godine poziv se podudara s proslavom Međunarodne godine kreativne ekonomije za održivi razvoj 2021. te će doprinijeti poticanju inicijativa koje imaju za cilj bolje izgraditi kulturne i kreativne sektore zemalja u razvoju, koje su bile ozbiljno pogođene pandemijom COVID-19.

Hrvatska i ove godine nije na popisu zemalja članica u razvoju i nevladinih organizacija koje se mogu prijaviti na natječaj.
https://en.unesco.org/creativity/sites/creativity/files/list_eligible_countries_ifcd_12call_2021_en.pdf

Sukladno propisima koje nalažu uvjeti natječaja, za sredstva Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost ove se godine iz Republike Hrvatske mogu natjecati jedino međunarodne nevladine organizacije te se uvjeti mogu naći na sljedećoj poveznici: 12_ifcd_call_2021_en.pdf (unesco.org)

Zainteresirane međunarodne nevladine organizacije registrirane u Republici Hrvatskoj prijavljuju se izravno UNESCO-u putem online platforme najkasnije do 16. lipnja 2021. godine (23:59 prema pariškom vremenu), te o svojoj prijavi prosljeđuju do istog datuma obavijest Hrvatskom povjerenstvu za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija na znanje na E-mail: unesco@min-kulture.hr.

Informacije o natječaju i načinu prijave:
https://en.unesco.org/creativity/ifcd/apply

Smjernice natječaja:
annotated_guide_12_ifcd_call_2021_en.pdf (unesco.org)

Obavezni prijavni obrazac za korisnike:
https://en.unesco.org/creativity/applicant/register

Izvor:
https://min-kulture.gov.hr/