Aktualno, Nekategorizirano

Microsoft donira platformu u oblaku – Microsoft Azure

microsoft-azureU skladu s ciljem da cloud usluge stavi u službu javnog dobra, tvrtka Microsoft objavila je kako je cloud platforma Microsoft Azure od sada dostupna neprofitnim organizacijama diljem svijeta besplatno. Ova odluka je dio većeg projekta kojim se Microsoft u siječnju ove godine obvezao da će u sljedeće tri godine donirati jednu milijardu dolara vrijedne cloud resurse koji bi trebali služiti javnom dobru.
Azure nudi integrirani paket cloud usluga – analitiku, računarstvo, web i mobilne aplikacije, umrežavanje, pohranu i više – kako bi se neprofitne i nevladine organizacije osnažile da ostvare svoje misije i postignu više; više uvida, veću učinkovitost i veći utjecaj. Također, cloud usluge pomoći će nevladinim organizacijama diljem svijeta, koje djeluju u vrlo izazovnim situacijama, imaju ograničene proračune, a time i ograničena sredstva, osoblje i tehnologiju, da ubrzaju inovacije te ostvare nove uvide kroz obradu podataka i brže donose odluke, a sve uz vrhunsku sigurnost i najnapredniju zaštitu podataka. Azure se integrira s postojećom IT infrastrukturom i raste u skladu s rastom organizacije, te pruža mogućnost korištenja Microsoft podatkovnih centara za širok raspon mogućnosti i scenarija.
Ova donacija samo je jedan dio ukupnih Microsoft donacija jer tvrtka raznim neprofitnim organizacijama diljem svijeta dnevno donira 2,6 milijuna dolara u softveru, što iznosi više od milijardu dolara godišnje. Inače, besplatna Azure platforma u oblaku za neprofitne i nevladine organizacije uključuje korištenje alata i programa kao što su Office 365, Dynamics CRM, Enterprise Mobility, Power BI, kako bi mogli ostvariti što više dobrih projekata u svojim zajednicama.
Moderne neprofitne organizacije će kroz Azure platformu moći ostvariti veći učinak na terenu, a pet osnovnih prednosti koje će dobiti kroz Azure su:
1. Komunikacija: neprofitna organizacija može komunicirati i surađivati u realnom vremenu, interno kroz odjele i s osobljem na terenu te s donatorima, volonterima i partnerima.
2. Mobilnost: osoblje organizacija ostaje povezano s informacijama, datotekama i podacima dok su u uredu ili dok borave na terenu, te mogu biti produktivni bilo kada, bilo gdje i na bilo kojem uređaju.
3. Prikupljanje podataka: neproftina organizacija može razviti kvalitetnije i dugotrajne odnose s donatorima, članovima i volonterima kroz prikupljanje podataka i posljedične uvide u djelovanje organizacije što olakšava odluke.
4. Povjerenje: organizacija osigurava sigurnost, privatnost i usklađenost štiteći podatke i kontrolu pristupa.
5. Učinkovitost: neprofitna organizacija smanjuje troškove i povećava učinkovitost pomoću fleksibilne cloud usluge, te kontrolira IT ulaganja i seli poslovanje u oblak vlastitim tempom s mogućnošću skaliranja.
O tome kako vaša neprofitna i nevladina organizacija može ostvariti besplatno korištenje platforme Microsoft Azure saznajte ovdje, ili na blogu o samoj usluzi
Nevladine organizacije u Hrvatskoj mogu besplatno zatražiti ove donacije putem TechSoup Balkans programa www.techsoupbalkans.org . Sve informacije vezane za registraciju i pristup možete dobiti na info@techsoupbalkans.org

Izvor: Fondacija Mozaik