Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Nešto se dobro kuha!

velicanka_crNa području općine Velika započeo je projekt „Nešto se dobro kuha!“udruge  Veličanka iz Velike. Partner na projektu je i Poduzetnički centar Garešnica dok je rok provođenja projekta 12 mjeseci. Projekt je vrijedan 665.761,37 kuna, financira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je poticanja razvoja i poslovanja Udruge Veličanka, koja bi trebala prerasti u društveno poduzeće. Tijekom godine dana, kroz projekt će se osposobiti 21 osoba za poduzetničke vještine – kuhari, pomoćni kuhari, vozači i informatičari. U Društvenom domu opremit će se prostori za njihovu edukaciju, te kuhinja koja će kroz socijalni program omogućiti prehranu osoba starije životne dobi, a biti će izrađena i Strategija poslovanja udruge Veličanka na principu društvenog poduzetništva te marketing strategija.

Projekt je usmjeren prema teže zapošljivim osobama, a njegovim provođenjem osigurat će se bolji uvjeti života osobama treće životne dobi jer je cilj njegovog apliciranja poboljšanje socijalnog statusa žitelja ovog nerazvijenog područja.

Više informacija o projektu možete pronaći na Facebook stranici Veličanke.