Aktualno, Nekategorizirano

Objavljen godišnji kalendar aktivnosti Društvenog centra Jedro

Zajedničkim radom šest lokalnih udruga iz Murtera nastao je i objavljen je godišnji kalendar aktivnosti Društvenog centra Jedro u Murteru, navodi se u priopćenju udruge Argonauta.

Svi zainteresirani stanovnici s područja Općine Murter-Kornati idućih godinu dana moći će sudjelovati u aktivnostima koje im pripremaju udruge Argonauta, Latinsko idro, KUU Zaokret, Ogranak Matice hrvatske u Murteru, Murterske poklade te Dramski amateri Murter, odnosno partneri i suradnici projekta Jedro sufinanciranog bespovratnim sredstavima osiguranih iz Europskog socijalnog fonda (85%) i iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (15%) ukupne vrijednosti 1.999.243,34 kuna.

Godišnji kalendar je nastao na način da su spomenute udruge, odnosno predstavnici svakog partnera i suradnika prezentirali svoj prijedlog godišnjih programa (koji je uključivao i online alternative u slučaju nemogućnosti održavanja aktivnosti zbog pandemijskih mjera), te su zajednički komentirali i usavršavali predložene ideje, nakon čega je nastao zajednički godišnji program Društvenog centra JEDRO koji obuhvaća aktivnosti od lipnja 2021. do svibnja 2022.

Da se podsjetimo, DC Jedro svečano je otvoren na adresi Butina 2 u Murteru prije mjesec dana, a cilj mu je proširenje usluga od interesa za lokalnu zajednicu, ali i stvaranje preduvjeta za održivi društveno-razvojni rad sukladan potrebama današnjeg vremena. Sve aktivnosti u Društvenom centru trebaju dati doprinos i priliku kvalitetnijem provođenju slobodnog vremena u Murteru.