Hrvatska, Nekategorizirano

Udruga Argonauta na Murteru otvara Društveni centar JEDRO

Projekt JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 1.999.243,34 kuna, adresira probleme neodgovarajućih uvjeta rada i kapaciteta udruga za održivo društveno djelovanje u otočnim zajednicama.

Cilj projekta je unaprijediti kvalitetu življenja u Općini Murter-Kornati i širem okruženju osnivanjem društvenog razvojnog centra. Projektom će se staviti u funkciju neiskorišteni javni prostor u vlasništvu Općine koji je kroz povijest služio kao ishodište društvenih i razvojnih aktivnosti otoka. Ovim će se proširiti raspon usluga od općeg interesa za lokalnu zajednicu, ali i stvoriti preduvjeti za održivi društveno-razvojni rad sukladan potrebama današnjeg vremena, navodi Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta, nositelj projekta.

Ukratko, projekt doprinosi rješavanju ključnih problema i potreba ciljnih skupina i lokalne zajednice uspostavom DC JEDRO i stvaranjem prostornih, ljudskih i organizacijskih kapaciteta za pametni, održivi i uključivi razvoj i unapređenje kvalitete života hrvatskih otočnih zajednica.

Partneri na dvogodišnjem projektu su: Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split Kulturno-umjetnička udruga Zaokret Ogranak Matice hrvatske u Murteru Općina Murter-Kornati Sveučilište u Zadru Udruga za promicanje vrijednosti drvenog broda i tradicionalnih načina plovidbe “Latinsko idro„ Suradnici: KARNEVALSKA UDRUGA “MURTERSKE POKLADE„ DRAMSKI AMATERI MURTER.

………………………………………………
Projekt JEDRO – Jadranski međusektorski edukacijski i društveni centar za održivi razvoj je odobren u sklopu poziva „Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“.
Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.