Aktualno, Hrvatska, Rad udruga

Objavljen Poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za promociju STEM-a“

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske objavila je Poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za promociju STEM-a“ u vrijednosti od 20 milijuna eura, sufinanciran iz Europskoga socijalnog fonda plus, u sklopu Programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027.“.

Ovim pozivom organizacije civilnoga društva, u suradnji i pod budnim okom mentora, stručnjaka iz znanstvenih instituta i/ili visokih učilišta iz područja STEM-a, dobivaju priliku osnažiti svoje kapacitete za organizaciju STEM sajmova, festivala i raznih drugih znanstveno-popularnih događanja u školama i vrtićima, ali i kontinuiranih STEM radionica radi prezentacije STEM područja velikom broju djece i učenika iz cijele Hrvatske u minimalnom trajanju od 24 do 36 mjeseci.

Pozivaju se sve zainteresirane udruge i zaklade registrirane u području obrazovanja, znanosti, istraživanja ili tehničke kulture da iskoriste ovu izvanrednu priliku i dostave svoje projektne prijedloge na Poziv na dostavu projektnih prijedloga koji je otvoren do 4. srpnja 2024. godine.

Ne propustite priliku postati dijelom ovog inovativnog i društveno značajnog natječaja koji će omogućiti djeci i učenicima diljem Hrvatske da otkriju čarobni svijet znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike.

Više o detaljima i uvjetima natječaja: https://bit.ly/4dMw7gC