Aktualno, Nekategorizirano

Održana provedbena radionica za korisnike bespovratnih sredstava

IMG_5348U četvrtak , 29. ožujka 2018. u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održana je provedbena radionica za korisnike bespovratnih sredstava odobrenih na pozivu “​Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja.

Radionici je nazočilo 45 osoba odgovornih za provedbu projekata iz 24 organizacije s kojima su sklopljeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava.

Provedbenu radionicu održali su djelatnici Nacionalne zaklade, Odjela za pripremu i praćenje provedbe programa Europske unije.

Cilj je provedbene radionice bio upoznati sve predstavnike korisnika bespovratnih sredstava o obvezama u provedbi ugovora od dodjeli bespovratnih sredstava, pravovremenom planiranju aktivnosti, uputama za pridržavanje pravila vidljivosti, obvezama izvješćivanja o financiranim aktivnostima. Korisnicima bespovratnih sredstava, također, pokazano je pravilno ispunjavanje obrasca plana nabave i zahtjeva za nadoknadom sredstava.

U poslijepodnevnom dijelu radionice predstavljena je platforma za izvještavanje koju je osmislila i izradila Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva. Platforma za izvještavanje ubrzava postupak podnošenja zahtjeva za nadoknadom sredstava kao i njegovo pregledavanje i odobravanje od strane Nacionalne zaklade.