Aktualno, Nekategorizirano

Online radionica: Kako izraditi strateški i operativni plan organizacija civilnoga društva?

Na portalu financijskepodrske.hr danas su otvorene prijave na online radionicu “Kako izraditi strateški i operativni plan organizacija civilnoga društva?” koju će 16. lipnja 2020. održati Udruga SMART iz Rijeke.

Cilj ove online radionice je upoznati sudionike/ce s postupkom strateškog planiranja te ključnim tehnikama i alatima koji se u tom procesu koriste. Svi prijavljeni sudionici po isteku roka za prijavu na radionicu elektronskom poštom će dobiti poveznicu za pristupanje radionici te poveznicu na radni materijal koji će olakšati korištenje spomenute platforme i sudjelovanje na radionici.

Sudionici/e će kroz radionicu biti upoznati/e s osnovnim elementima i strukturom strateškog i operativnog plana. Posebna pažnja bit će posvećena utvrđivanju vizije, misije i strateških smjernica organizacije te analizi unutarnjeg i vanjskog okruženja u kojem organizacija djeluje. Nakon ove radionice sudionici/e će lakše unutar svojih organizacija donijeti odluku treba li, kada i kako strateški planirati te će biti upoznati/e sa svim ključnim koracima koje je potrebno poduzeti da bi se razvio i izradio kvalitetan i koristan strateški plan. Radionica u trajanju od 180 minuta (uključujući pauzu) održat će se na cloud platformi Zoom koja omogućava visoku razinu audiovizualne interakcije i komunikacije između voditelja radionice i sudionika, dijeljenje dokumenata i ekrana, ploče za pisanje i prezentiranje, te aktivno uključivanje sudionika u radionicu putem različitih funkcionalnosti platforme koje omogućavaju provedbu individualnih i grupnih vježbi i drugih aktivnosti (chat, ankete, rad u malim grupama i slično).

Radionicu će voditi Zvijezdana Schulz Vugrin i Igor Bajok iz Udruge za razvoj civilnog društva SMART.

PRIJAVA NA RADIONICU 16.06.2020. (09:00h) – 16.06.2020. (12:00h)

Radionica je namijenjena udrugama i drugim potencijalnim prijaviteljima na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda, a organizira se u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva te u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama, među kojima je i udruga SMART iz Rijeke.