Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Online radionica DKolektiva: Kako izraditi strateški i operativni plan organizacije civilnog društva

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici esf.platforma.civilnodrustvo.hr danas je otvorila prijave na online radionicu “Kako izraditi strateški i operativni plan organizacije civilnog društva?” koju će 3. rujna 2021. u 12 sati održati DKOLEKTIV – organizacija za društveni razvoj iz Osijeka.

Prijave su otvorene do 1. rujna 2021.
PRIJAVA – ONLINE RADIONICA DKOLEKTIVA OSIJEK, 3.9.2021. – Kako izraditi strateški i operativni plan organizacije civilnog društva

Cilj radionice je unaprijediti znanja i vještine koje su potrebne za dugoročno i kratkoročno planiranje odnosno za izradu strateškog i operativnog plana organizacije. Radionice će obuhvatiti sljedeće teme: koraci u izradi strateškog i operativnog plana; definiranje (ili preoblikovanje) vizije, misije i vrijednosti organizacije; vještine analize okruženja, resursa, dionika; definiranje strateških smjernica/ciljeva; kako odrediti prioritete prilikom planiranja; vrste operativnog planiranja; elementi operativnog plana; prepreke uspješnom planiranju – navodi se u pozivu.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga SMART, MI, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv) održava radionice u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.