Hrvatska, Nekategorizirano

Osijek: Županija financira edukaciju voditelja EU projekata

euri-osijekUgovor o osposobljavanju za poslove voditelja EU projekata u sklopu programa prekvalifikacije dugotrajno nezaposlenih osoba u srijedu su potpisali predstavnici Osječko-baranjske županije i osječke Ustanove za obrazovanje odraslih “Edunova”, prenosi Hina.

Ovo je prvi put da će županija financirati dodatnu edukaciju dugotrajno nezaposlenih visokoobrazovanih osoba, a za obrazovanje deset novih projekt-menadžera iz županijskog proračuna izdvojit će se 88 tisuća kuna.

Župan Ivan Anušić kazao je kako su se odlučili na ovaj projekt jer su u proteklom razdoblju zamijetili nedostatak ljudi koji znaju raditi na projektima financiranim iz EU fondova, koji ih znaju osmisliti i realizirati sa što većim postotkom bespovratnih sredstava.

“Županija i jedinice lokalne samouprave moraju koristiti sredstva EU fondova i tu nema alternative, a smatramo da će 88 tisuća kuna koje ćemo uložiti u edukaciju deset projekt-menadžera već iduće godine biti vraćeno kroz projekte financirane iz EU fondova”, ocijenio je Anušić.

Direktor “Edunove” Eduard Kuzma rekao je kako će se edukacija provoditi dva do tri mjeseca, na realnim primjerima pripremanja i pisanja EU projekata.

Izrazio je uvjerenje da će ovakvi projekti ubuduće zaživjeti kao poslovna praksa, jer se radi o deficitarnom zanimanju i području gdje još uvijek nedostaje stručnih kadrova.