Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Otkazana online radionica Volonterskog centra Osijek, otvorene prijave na novu radionicu

Otkazana je online radionica Volonterskog centra Osijek “Modeli zagovaranja za pozitivne promjene u lokalnim zajednicama” koja je bila na rasporedu u utorak, 6. listopada 2020. godine.
Umjesto otkazane radionice Volonterski centar Osijek 16. listopada održat će radionicu „Razvoj društvenog kapitala u lokalnim zajednicama te modeli partnerstva/suradnje organizacija civilnog društva u zajednici“.

Prijave na radionicu bit će na ESF Platformi moguće od danas u 15.00 sati.

PRIJAVA

Cilj radionice je bolje razumijevanje pojma, značaja i dimenzija društvenog kapitala i uloge civilnog društva u njegovom razvoju. Mogu li se društva kvalitetnijim društvenim odnosima bolje suočavati za zajedničkim problemima? Društveni kapital važan je čimbenik gospodarskog, društvenog i političkog razvoja. S obzirom na to da je izrazitoga razvojnog potencijala, ključno je pitanje kako ga povećati. Ova radionica nudi priliku za bolje razumijevanje pojma i značaja društvenog kapitala, dimenzija i pokazatelja razvijenosti te ključnih pokretača razvoja društvenog kapitala. Sudionici će imati priliku za dijalog o stanju društvenog kapitala i o mogućem doprinosu civilnog društva za njegov razvoj. Radionica će se održati putem Zoom platforme, a vode je zaposlenici Volonterskog centra Osijek – navodi se u najavi.
Prijavljeni sudionici od izvoditelja radionice dobit će naputke kako se priključiti radionici.

Trajanje 10:00h – 12:00h

Radionicu organizira Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama u sklopu Zakladinog Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja, a otvorena je predstavnicima udruga i svih drugih potencijalnih prijavitelja na pozive za dodjelu bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda kako bi se osnažili organizacijski i stručni kapaciteti svih potencijalnih prijavitelja.