Hrvatska, Nekategorizirano

Ovaj vikend kreće međunarodni volonterski projekt “72 sata bez kompromisa”

foto HINA / Studentski katolički centar Palma

Međunarodni volonterski projekt “72 sata bez kompromisa” počeo je u četvrtak u Zagrebu gdje će mladi svojim snagama, talentima i volontiranjem pomoći u promjeni svoje lokalne zajednice.

Projekt službeno počinje u četvrtak svetom misom u 18 i 30 sati u crkvi Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu.

U subotu i nedjelju odvijat će se volonterske akcije radnog, socijalnog i ekološkog tipa, navode u priopćenju, a mladi će svojim talentima, snagama i vještinama potaknuti promjenu u svojoj lokalnoj zajednici.

“Sam cilj projekta je okupiti mladež i osvijestiti je o važnosti volontiranja, osluškivanja potreba bližnjih i sudjelovanja u konkretnim promjenama”, navodi se u priopćenju.

Volonteri će tijekom dva dana uređivati školska dvorišta, graditi rampe za invalidska kolica, krečiti kuće, bojati klupe i čistiti okoliš.

“Tako će cijelu Hrvatsku zazeleniti dar solidarnosti, ljubavi, predanosti i osjetljivosti. Kao što ovogodišnji slogan projekta kaže ‘Budi promjena’, tako će i mladi unijeti promjenu u svojim sredinama”, stoji u priopćenju.

“72 sata bez kompromisa” najveći je međunarodni volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo, a cilj mu je osvijestiti potrebe lokalne zajednice kroz radne, ekološke i socijalne akcije.

Projekt se provodi u deset europskih zemalja, a u Hrvatskoj je u sedam godina, otkako se provodi projekt, u njemu sudjelovalo više od 10.000 volontera. (Hina)