Hrvatska, Nekategorizirano

Volonterska akcija “72 sata bez kompromisa” u 19 gradova

Volonterska akcija “72 sata bez kompromisa” održat će se od 13. do 16 listopada u 19 gradova, a od ove godine akciji su se pridružili Vinkovci, Belišće i Vela Luka na Korčuli.

“Očekujemo više od 3.500 mladih diljem Hrvatske da se angažiraju u ovoj akciji”, rekao je član nacionalnog vijeća projekta “72 sata bez kompromisa” Ilija Vrbatović na konferenciji za novinare u Splitu.

Na splitskom području, kako je istaknuto, u toj će akciji sudjelovati oko 600 volontera koji će biti angažirani na 50-ak aktivnosti.

Oni će, između ostalog, obaviti čišćenje prostora u Domu za djecu Maestral, krečit će prostorije tri socijalna stana u Splitu, čistit će podmorje na području Dugog Rata i družiti se s djecom koja imaju Downov sindrom.

Kao uvod u akciju, u srijedu, 12. listopada u 21 sat održat će se Humanitarna brucošijada u restoranu Kampus pod nazivom “Studenti za Petrinju”, a prikupljena novčana sredstva usmjerit će se za obnovu potresom pogođenog područja Banovine.

“Doprinos daju nam i izvođači, koji će besplatno nastupiti na Humanitarnoj brucošijadi”, rekla je voditeljica Volonterskog centra mladih pri Studentskom katoličkom centru u Splitu Doris Nazor. Dodala je kako će nastupati: Giuliano, Petar Dragojević, Cambi, Taxi bend, grupa Best i 058 bend.

“72 sata bez kompromisa”, koji se u Hrvatskoj održava deveti put, međunarodni je volonterski projekt koji animira mlade i promiče solidarnost, zajedništvo, kreativnost i volonterstvo. Akcija se provodi u 10 europskih zemalja. (Hina)