Hrvatska, Nekategorizirano

Volonterska akcija “Junaka Tesline ulice”

U okviru projekta “Školontiranje”, koji za cilj ima povećati broj kvalitetnih i održivih volonterskih programa, posebice programa školskog volontiranja i volontiranja u zajednici, započela je provedba niza školonterskih akcija u organizaciji novoosnovanih školskih volonterskih klubova, odnosno osnovnih i srednjih škola uključenih u provedbu projekta i PRONI Centra za socijalno podučavanje.

Tako će u organizaciji Školskog volonterskog kluba „Junaci Tesline ulice“ Osnovne škole Nikole Tesle Mirkovci, biti održana školonterska akcija 9. lipnja 2018. godine, s početkom u 9 sati.

Akcija će biti organizirana u samoj školi, a ima za cilj uljepšati i urediti prostor škole kako bi učenicima i djelatnicima, ali i svim posjetiteljima škole učinili ugodnijom. Tijekom volonterske akcije u kojoj će sudjelovati članovi Školskog volonterskog kluba, školsko osoblje te drugi volonteri, bojat će se zidovi škole, uklanjati grafite na školskoj zgradi te čistiti okoliš.

Inače, projekt Školontiranje, u partnerstvu s odgojno-obrazovnim ustanovama – Ekonomska škola Vukovar, Osnovna škola Nikole Andrića Vukovar i Tehnička škola Sisak te organizacijom civilnog društva – Volonterski centar Osijek, provodi PRONI Centar za socijalno podučavanje.

Projekt Školontiranje ukupne je vrijednosti 1.134.356,84 kn. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 911,652,93 kn.