Aktualno, Nekategorizirano

Ples i igra u Rojcu – jednodnevna radionica Plesnog kluba Infinity

Plesni klub „Infinity“ će u četvrtak 9. lipnja održati radionice plesa, u svojem prostoru na drugome katu u DC Rojc, te će na taj način predstaviti svoj rad, upoznati nas s različitim plesnim stilovima, novim plesnim pokretima i kroz praksu objasniti zašto je ples važan. Radionice su namijenjene djeci od 3 do 18 godina, te su u potpunosti besplatne!

Program započinje u 17 sati radionicom „Ples kroz igru“ koja je namijenjena djeci predškolskog uzrasta, od 3 do 7 godina. Osnovni cilj plesa za djecu predškolskog uzrasta je poticanje stvaralaštva u izražavanju pokretom, te približavanje plesne umjetnosti kroz doživljaj plesnog pokreta u grupi, paru i individualno. Radionica je osmišljena na način da djeca kroz igru rade na gipkosti tijela, koordinaciji u prostoru, pamćenju, te ravnoteži.
Između 18 i 19 sati održat će se radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta, od 8 do 13 godina, a koja je bazirana na OPEN plesnome stilu.

Program završava radionicom za srednjoškolce koje započinje u 19 sati i traje do 21 sat. Najstarija djeca će se kroz ovu radionicu moći upoznati sa CONTEMPORARY MODERN plesnim stilom.

Radionicu organizira Savez udruga Rojca u sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo“ kojeg provodi u partnerstvu s Gradom Pula i udrugama Čarobnjakov šešir, Merlin i Zelena Istra. Radionica

Plesnog kluba „Infinity“ nastavlja niz uspješnih jednodnevnih radionica udruga iz DC-a Rojc kroz koje je šira zajednica mogla naučiti osnove analogne fotografije u Studiju KaPula te kako se snaći kao izvođač u neverbalnom kazalištu na pozornici Kazališta DR. Inat. Koja je važnost hip-hopa i breakdancea u modernome društvu objasnila nam je ekipa AB Originala, a koje biljke možemo ubrati, a koje moramo izbjegavati naučili smo od Rojčanki i Rojčana iz Odreda izviđača pomoraca „Uljanik“.

Sve one koji žele naučiti više o plesnim pokretima i različitim plesnim stilovima pozivamo da se priključe i sudjeluju na radionicama Plesnog kluba „Infinity“ koje se održavaju u četvrtak, 9.lipnja.2022. godine na drugome katu DC-a Rojc u prostoru P.K. „Infinity“ od 17 do 21 sat. (Izvor: Savez udruga Rojca)

………………………….
Program se održava u sklopu projekta “R.O.J.C.: Razvijamo-Omogućavamo-Jačamo-Cijenimo” koji provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula-Pola i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancirala ga je Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.996.438,63 kuna / 1.696.972,83 kuna sufinancirano je sredstvima Europske Unije iz Europskog socijalnog fonda.