Hrvatska, Nekategorizirano

Počeo 7. Tjedan filantropije u Osijeku

Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka organiziraju sedmi Tjedan filantropije koji će nizom aktivnosti promovirati važnost filantropije u zajednici. Jedna od njih je i panel rasprava „Moderna filantropija: budućnost održivih zajednica“ kojom se želi promovirati važnost aktivnog uključivanja u zajednicu i njezin razvoj, a sve kroz različite filantropske aktivnosti, od korporativne filantropije do organizacije promotivnih kampanja te obrazovanja za filantropiju. Podršku panel raspravi u okviru Tjedna filantropije pruža Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Na panelu će sudjelovati građani i građanke koji svojim zalaganjem i djelovanjem razvijaju priču moderne filantropije u Osijeku:
Ivana Ravlić, tvrtka Ravilć d.o.o., dobitnik Nagrade za filantropa godine „Johann Kohlhoffer“ u kategoriji tvrtke za 2019. i 2020. godinu.
izv., prof. dr.sc. Marina Stanić, prodekanica za znanost Ekonomskog fakulteta u Osijeku.
Mirko Vukotić, član neformalne inicijative „Lege za djecu superjunake“, dobitnik posebnog priznanja „Johann Kohlhoffer“ za filantropsku inicijativu građana 2016. godine.
Saša Milaković, član Savjeta mladih Grada Osijeka, član neformalne inicijative mladih Mladforma i predsjednik Studentskog zbora Ekonomskog fakulteta u Osijeku.
Iva Marija Ilić i Goran Medaković, stručni suradnici Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Panel rasprava će se održati u utorak, 27. rujna u 18 sati u velikoj dvorani Stare pekare.
U sklopu panela bit će predstavljeni rezultati istraživanja koji su proveli doc.dr.sc. Marija Šain, Mateja Grbić i Jakov Lučenčić s Akademije za umjetnost i kulturu pod nazivom „Društveno-ekonomska važnost individualne filantropije“, a koje je objavljeno u zborniku radova s međunarodnog interdisciplinarnog umjetničko-znanstvenog skupa Pajo Kolarić i njegovo doba.

Panel rasprava je namijenjena svim zainteresiranim građanima, posebno mladima, koji imaju interes za aktivno uključivanje u društveni život zajednice kao kreatora društvenih promjena. Osim Tjedna filantropije, panelom „Moderna filantropija: budućnost održivih zajednica“ obilježavamo i Europski dan održivih zajednica koji ima za cilj razvijati i promovirati oblike podrške mladim vođama i građanima koji oblikuju naše sadašnje i buduće zajednice diljem Europe.

Više informacija: www.zaklada-slagalica.hr