Aktualno, Nekategorizirano

Zaklada Slagalica najavila obilježavanje Tjedna filantropije u Osijeku

IMG_2845Zaklada Slagalica i Zaklada Srce grada Osijeka uz podršku Grada Osijeka i ove godine od 24. do 28. rujna sudjeluju u obilježavanju nacionalnog Tjedna filantropije te nizom događanja ističu pozitivne primjere iz osječke filantropske povijesti i promoviraju važnost rada za zajedničko dobro.

Na konferenciji održanoj danas kod Secesijskog zdenca, zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš istaknula je: „Želim naglasiti smisao održavanja ove konferencije kod našeg secesijskog zdenca koji je grad dobio na dar od velikog filantropa Pejačevića. Pozivam sve sugrađanke i sugrađane grada Osijeka da se odazovu i posjete Tjedan filantropije u Osijeku koji će trajati od 24. do 28. rujna, a zasigurno će biti mjesto druženja, dobre zabave i uživanja. Grad će uvijek podupirati ovakve filantropske inicijative i događaje s ciljem održavanja tradicije.“

Najavljujući program trećeg Tjedna filantropije u Osijeku upraviteljica Zaklade Slagalica Branka Kaselj je rekla:” I ove godine našim sugrađanima i sugrađankama nudimo zanimljive razglede grada kroz koje mogu istražiti njegovu bogatu filantropsku prošlost. No, važno je nastaviti ulagati u edukaciju i motiviranje novih generacija filantropa u Osijeku.” Vladimir Ham, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Srce Grada Osijeka je poručio “O filantropiji trebamo razmišljati kroz cijelu godinu, trebamo znati kome i kada smo potrebni i koliki trag u društvu ostavljamo svojim djelovanjem“.

IMG_2847Osječani i njihovi gosti se mogu upoznati s bogatom osječkom filantropskom poviješću u jedinstvenoj Filantropskoj vožnji osječkim tramvajem koja je na programu u srijedu, 26. rujna u 18.00 sati. Jednosatni obilazak treskom će započeti na Trgu Ante Starčevića uz stručno vodstvo dr.sc. Zlate Živaković Kerže – „najuvjerljivije glasnogovornice prošlosti Osijeka“.

Novina u ovogodišnjem programu je Amazing Race Osijek, natjecateljska hodačka avantura širim središtem Osijeka. Prijavljene ekipe će učiti o našem gradu tražeći i rješavajući zagonetke ostavljene na zanimljivim lokacijama, a prijaviti se mogu ekipe od tri člana/ice.

Za glazbeni program na FilnatroPIJI pobrinut će se Dinko Pleša, WHITE acoustic cover band i Chordonblue, a posjetitelje će zabavljati i žongleri s vatrom i poi žongleri.

Više detalja o programu možete pronaći na stranicama zaklada, www.zaklada-slagalica.hr i www.srcegradaosijeka.hr