Aktivizam, Nekategorizirano

Potpisan ugovor o provedbi EU projekta “Aktivni Goranovci”

Ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović i zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Luka Bogdan u ponedjeljak, 1. lipnja, u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava uručili su Studentskom kulturno-umjetničkom društvu “Ivan Goran Kovačić” ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda za provedbu projekta “Aktivni Goranovci”.

Projekt je odobren na pozivu „’Pridruži se – Aktivni u mirovini’ – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika.

Ukupna vrijednost projekta je 839.826,44 kuna.

Ovim projektom Društvo će osobe starije životne dobi uključiti u aktivni život zajednice kroz radionice plesa, pjevanja, koncertima te radionicama za cjeloživotno učenje i stjecanje novih znanja i vještina.
Za vrijeme trajanja projekta bit će organizirane radionice folklornog plesanja, pjevanja, sviranja, radionice muškog pjevanja, plesanja međunarodnih plesova i radionice izrade tradicijskog nakita, a na kraju svake godine na zagrebačkoj Opatovini, ispred sjedišta Društva, te u domovima za starije i nemoćne u Gradu Zagrebu bit će organiziran zajednički koncert sudionika projekta.

Poziv „Pridruži se – Aktivni u mirovini” – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika objavljen je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., a namijenjen je organizacijama civilnoga društva za njihovo jačanje u području aktivnog starenja i povećavanja kvalitete života umirovljenika, odnosno jačanju kapaciteta organizacija civilnoga društva za provođenje programa aktivnog starenja na lokalnoj razini namijenjenih povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika te razvoju socijalnih inovacija u radu s umirovljenicima i inovativnih programa.