Hrvatska, Nekategorizirano

Predstavljanje mozaika i knjige “Zreli za umjetnost”

Pozivamo vas na predstavljanje knjige i mozaika “Zreli za umjetnost” koji su nastali u sklopu projekta “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” u ponedjeljak, 16. prosinca s početkom u 12:00 u Društveno-kulturnom centru Šesnaestica (Ozaljska 16), stoji u pozivu organizatora udruge K-zona .

Knjiga sadrži opis projekta, kratki pregled kulturne povijesti Trešnjevke, izjave sudionica i sudionika radionica, fotografije s održanih aktivnosti, novinarske tekstove vezane uz projekt te DVD s filmovima i pjesmama koje su snimili Trešnjevački seniori.

Knjigu možete dobiti besplatno, a uskoro će biti dostupna i u PDF formatu.

Osim toga, predstavit ćemo mozaik koji je nastao na radionici Nikoline Manojlović Vračar u svibnju ove godine. Još od ožujka bezuspješno čekamo dozvolu Grada Zagreba za postavljanje mozaika na fasadu DKC Šesnaestica, no prije završetka projekta želimo javnosti pokazati što su naše vrijedne polaznice napravile. Nadamo se da ćete nam se pridružiti i tako im pružiti podršku!
Projekt je omogućio poboljšanje kvalitete života građana starije dobi na Trešnjevci kroz angažman kulturnih radnika i umjetnica te se inovativnim i participativnim radionicama bavio bilježenjem lokalne povijesti i sadašnjosti putem umjetničkog izričaja.

Organizacija događanja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda. Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u razdoblju od 17.08.2018. do 17.12. 2019. Ukupna vrijednost projekta je 963.014,49 HRK, a iznos EU potpore je 818.562,32 HRK.