Hrvatska, Nekategorizirano

Predstavljen Javni poziv „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“

jarjedanMinistar Marko Pavić, kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića, u nedjelju, 10. lipnja 2018. godine, na zagrebačkom Jarunu predstavio je poziv financiran iz Europskog socijalnog fonda kojim se promovira zajedništvo i jednakost kroz šport.

Na predstavljanju su sudjelovali državna tajnica za šport Janica Kostelić, državne tajnice u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Katarina Ivanković Knežević i Majda Burić te pomoćnik ministra za upravljanje operativnim programima Europske unije Luka Rajčić, u ime Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku državna tajnica Margareta Mađerić te izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora zastupnica Lju bica Lukačić.

Projektom se kroz besplatne športske aktivnosti želi pružiti djeci i mladima s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i onima u riziku od socijalne isključenosti da osjete duh zajedništva i jednakosti u svojoj zajednici. “Posebno mi je drago što je moje ministarstvo omogućilo da šport bude uključen u prioritete Europskog socijalnog fonda i što smo samo putem ovog javnog poziva osigurali 50 milijuna kuna za športske aktivnosti”, rekao je ministar, te pozvao škole, fakultete, ustanove socijalne skrbi, lokalne zajednice i udruge civilnog društva da prijave projekte na ovaj Javni poziv.

jarpet-1024x683

Poziv je objavljen 8. lipnja 2018. godine te otvoren do iscrpljenja raspoloživih sredstava.

„Zahvalio bih posebno državnoj tajnici za šport Janici Kostelić na ideji i inicijativi, Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva na pomoći u realizaciji“, zaključio je ministar.

Ciljne skupine su djeca i mladi u dobi do 29 godina u riziku od socijalne isključenosti. To su djeca i mladi čiji su roditelji nezaposleni ili korisnici dječjeg doplatka, djeca i mladi bez odgovarajuće roditeljske skrbi, iz jednoroditeljskih obitelji ili iz obitelji s troje ili više djece, djeca i mladi s problemima u ponašanju, djeca s teškoćama u razvoju te mladi koji su korisnici stipendija za studente slabijeg socijalno ekonomskog statusa ili nezaposleni, osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama u razvoju.

Predstavljen Javni poziv „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“

Preuzeto sa www.esf.hr