Aktualno, Nekategorizirano

Prijavi seksističke izjave u akciju #Znate li što su nam rekli?

Znate li što su nam rekliInicijativa Radno i ravnopravno tijekom studenog 2017. provodi akciju #Znate li što su nam rekli? kojom želimo osvijestiti javnost o seksizmu, stalnoj diskriminaciji žena i kršenju njihovih prava na tržištu rada.

U tu svrhu, pozvane su sve građanke da pošalju fotografije ili natpise sa seksističkim i diskriminirajućim izjavama, komentarima/pitanjima poslodavaca, kolega/ica ili situacijama koje su doživjele prilikom razgovora za posao, na radnom mjestu ili u svakodnevnom životu. Fotografije i natpise mogu poslati na adresu udrugapariter@gmail.com ili u inbox Radno i ravnopravno. Prikupljene fotografije i poruke objavljuju se na stranici “Radno i ravnopravno”, a koristit će se i u nastavku akcije u studenom kada će građani i građanke izrađivati majice s natpisima u gradu Rijeci.

“Molimo vas da putem svojih komunikacijskih kanala podijelite informaciju o ovoj akciji kako bi se što više žena uključilo i progovorilo o svojim iskustvima i diskriminaciji koja se gotovo nikada ne prijavljuje nadležnim tijelima” – stoji u pozivu inicijative.

“Zajedno možemo krenuti putem promjena, a prvi korak je osvješćivanje i uključivanje javnosti. Zato je važno da što više žena podijeli svoja iskustva i uključi se u akciju”.

Više o akciji na linku i na Facebook stranici Radno i ravnopravno.