Hrvatska, Nekategorizirano

Prijavite se na radionicu „Pisanje prijedloga projekta“

radionica_crNakon više od godinu dana najpopularnija SMART-ova radionica ponovno će se održati u Rijeci! Radionica „Pisanje prijedloga projekta“ održat će se u četvrtak, 11. svibnja od 09 do 16 sati, u SMART-u, a provodi se u okviru Programa MRRAK.

– Neka od pitanja kojima ćemo se baviti na radionici su: Što je projekt? Što je projektna logika? Koji su dijelovi standardne strukture prijedloga projekta? Kako dizajnirati projekt(e)? Koja je razlika između aktivnosti i ciljeva projekta? Općih i specifičnih ciljeva? Što su rezultati i kako ih definiramo? I još mnogo toga… – najavljuju u udruzi SMART te ističu i bonus odgovore na pitanja “Zašto uopće postoje udruge i koja im je svrha?” te “Zašto se provedba aktivnosti i projekata udruga financira javnim novcem?”.

Uz prezentacije i razgovor, sudionike očekuje i rad u malim grupama te vježbanje pisanja pojedinih dijelova prijedloga projekta.

Tko se, kako i do kada može prijaviti na radionicu saznajte na www.mrrak.info. Broj sudionika/ica je ograničen pa se prijavite odmah!

Program Mreža za razvoj regionalnih kapaciteta MRRAK provode Udruga za razvoj civilnog društva Smart (Rijeka), SUNCOKRET (Pula), Udruga za razvoj civilnog društva Pokretač (Korenica) i LAG Vallis Colapis, a usmjeren je na pružanje podrške stvaranju učinkovitijeg neprofitnog sektora te aktivnog građanstva u Republici Hrvatskoj. Programom se želi omogućiti organizacijama civilnoga društva pristup i korištenje visokokvalitetnih usluga potpore čija provedba će doprinijeti regionalnom razvoju i jačanju sposobnosti organizacija civilnoga društva na lokalnoj i regionalnoj razini. Usluge koje se pružaju kroz program su informiranje, savjetovanje i izobrazba organizacija civilnoga društva, a provode se na području četiri županije Primorsko-goranske, Istarske, Ličko-senjske i Karlovačke.

Cjelokupni program Mreže za razvoj regionalnih kapaciteta MRRAK provodi se u partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, a kroz Program regionalnog razvoja i jačanja sposobnosti organizacija civilnoga društva na lokalnoj i regionalnoj razini.

Cilj Programa je unapređenje postojeće infrastrukture za ujednačavanje regionalnog razvoja civilnoga društva, razvoja aktivnog građanstva i društvenog kapitala u lokalnim zajednicama te priprema za korištenje sredstava iz fondova Europske unije (IPA IV. komponenta i Europski socijalni fond).

Maja Celing Celić