Hrvatska, Nekategorizirano

Sjajna večer u novouređenom Društvenom centru Drenova

U subotu 5. rujna 2021. u 19 sati u dvorištu Društvenog centra Drenova organizirana je priredba povodom otvorenja novouređenog prostora. Otvorenje večeri započelo je pjevanjem Zbora Drenova. Odličan uvod uz 20-ak minuta ugodnog slušanja i laganog pjevušenja prisutnih na poznate pjesme kao što je Najdraža Rijeko, Drenova, Ne diraj moju ljubav, Moj zavičaju, Pasike i Neka cijeli ovaj svijet, navodi se na stranici Društvenog centra Drenova.

Drenovski slikar Tihomir Ivančan je svoju izložbu slika nazvao Čarobni svijet Ilirije. Kao uvod u njegovu izložbu, gost predavač, kustos Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka gospodin Ranko Starac održao je zanimljivo predavanje na temu Ilira. Nakon predavanja gosti su pozvani da pogledaju izložbu slika u prostorijama Društvenog centra Drenova, a isto tako imali su priliku razgovarati s umjetnikom.

Nakon izložbe predsjednik Udruge Bez granica i njegovi prijatelji napravili su odličan roštilj, a za dobru atmosferu pobrinuli su se domaći proizvodi za jelo i piće. U ugodnom razgovoru, pjesmi i smijehu družili smo se do kasno u noć. Naravno uz poštivanje epidemioloških mjera.

Obnova je realizirana kroz EU projekt “Društveni centar Drenova”, čiji je nositelj Udruga Bez granica, a partneri Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Udruga Dren i Grad Rijeka.

Riječ je dvogodišnjem projektu vrijednom 1.989.150,74 kn za koji su bespovratna sredstva osigurana iz Europskog socijalnog fonda (85% – 1.690.778,13 kn) te iz državnog proračuna, kroz Ured za udruge Vlade RH. (15% – 298.372,61). Dobivena sredstva namijenjena su obnovi zgrade kao i razvoju programa udruga. Projekt je usmjeren ka obogaćivanju društveno-kulturnog života lokalne zajednice i uspostavljanju društvenog centra vođenog lokalnom zajednicom. Također, projekt ima za cilj osnažiti drenovske udruge koje su i do sada pružale građanima kulturna i društvena događanja u predgrađu, u samoj lokalnoj zajednici.

Fotogalerija dostupna je OVDJE.