Aktualno, Nekategorizirano

Radionica o održivom razvoju i ciljevima održivog razvoja

ODRAZ poziva na zadnje događanje o održivom razvoju i ciljevima održivog razvoja, kojeg Grad Split organizira u sklopu međunarodnog projekta Oblikovanje fer gradova – integriranje Agende 2030. u lokalne politike, čiji je cilj razrada ciljeva i aktivnosti vezanih za provedbu UN-ovih ciljeva održivog razvoja. Radionica će se održati na daljinu preko platforme Zoom 14. svibnja 2021. od 10 do 14 sati.

Specifična nacionalna obuka namijenjena je državnim i javnim službenicima iz svih dijelova Hrvatske, organizacijama civilnog društva i ostalim zainteresiranim dionicima, kako bi ih informirali, educirali i potaknuli na osmišljavanje Agende 2030. na lokalnoj razini.

Svrha je ojačati kapacitete i proširiti znanja o načelima održivog razvoja te načinu provedbe UN-ovih ciljeva održivog razvoja te će se razgovarati o ciljevima relevantnim za lokalni razvoj.

Tijekom obuke razgovarat će se i o konkretnim primjerima lokaliziranja ciljeva održivog razvoja i zbog čega je to važno, na koji način se mogu koristiti lokalni resursi i uključiti civilno društvo te na koji način se može promovirati zajednička suradnja različitih sektora i dionika.

Bit će predstavljen nacrt Agende 2030 za Grad Split i primjeri dobre prakse lokaliziranja ciljeva održivog razvoja iz nekoliko hrvatskih gradova (Koprivnica, Križevci, Biograd n/m, Pregrada).

Provoditelj obuke je ODRAZ-Održivi razvoj zajednice.

PRIJAVA
Molimo da se prijavite putem sljedeće poveznice: https://bit.ly/3xKBzvz najkasnije do 12. svibnja 2021. Prijavljenim sudionicima će na dan održavanja događanja biti poslana poveznica na ZOOM.

* Poziv i detaljan program rada pogledajte OVDJE.

Projekt “Oblikovanje fer gradova – integriranje Agende 2030. u lokalne politike

Grad Split provodi međunarodni projekt Shaping fair cities – Integrating Agenda 2030 within local policies, čiji je cilj razrada ciljeva i aktivnosti vezanih za UN-ovu Agendu 2030. (Transformacija našeg svijeta: Agenda 2030. Za održivi razvoj) i provedba Ciljeva održivog razvoja (Sustainable development goals – SDGs); kao i podizanje svijesti, poboljšavanje razumijevanja te aktivnija uključenost lokalne samouprave, udruga i građana u identifikaciju ciljeva održivog razvoja relevantnih za lokalno područje. Projektom se promovira ključna uloga aktivne lokalne samouprave i decentralizirane suradnje za doprinos društvenoj, ekonomskoj i okolišnoj dimenziji održivog razvoja. Više na www.shapingfaircities.eu | info: SFC@split.hr

(Izvor: ODRAZ)