Aktualno, Nekategorizirano

Radionica: Održivi razvoj i uključivanje mladih u brigu za lokalnu zajednicu

ODRAZ i Udruga Maštara pozivaju predstavnike organizacija civilnog društva koje se bave djecom i mladima, predstavnike lokalne i mjesne samouprave, nastavnike i ostale zainteresirane dionike s područja grada Zagreba, da se uključe u besplatnu edukativnu radionicu o održivom razvoju i uključivanju mladih u brigu za lokalnu zajednicu.

Radionica se održava uživo u utorak 18. svibnja 2021. od 10 do 15 sati u prostoru Mjesnog odbora Cvjetno naselje (Aleja Vlade Antolića 2, Zagreb). U radionicu se može uključiti najviše 20 sudionika, stoga požurite s prijavama! Rok za prijavu je 14. svibnja 2021.

Ciljevi radionice:
upoznati sudionike s konceptom održivog razvoja i Globalnim ciljevima održivog razvoja (GCOR) objasniti važnost održivog razvoja na razini pojedinca
predstaviti stanje održivog razvoja na nacionalnoj i međunarodnoj razini osnažiti sudionike za pokretanje i provedbu aktivnosti iz područja održivog razvoja s mladima i dionicima lokalne zajednice.

Tijekom radionice naglasak će biti stavljen na Globalne ciljeve održivog razvoja i načine promocije njihove važnosti među mladima u lokalnoj zajednici. Edukacijom o načelima održivog razvoja želimo potaknuti sudionike na kritičko razmišljanje i osobni razvoj kako bi vlastitim aktivnim promišljanjem i uključivanjem doprinijeli održivosti vlastite lokalne zajednice, a posljedično i europske zajednice u cjelini. Svoje sudjelovanje prijavite najkasnije do petka 14. svibnja 2021. na sljedećoj poveznici, a u nastavku navodimo program radionice:

10:00 – 10:30 – Predstavljanje projekta „Školski volonterski klub – mjesto osobnog i socijalnog razvoja mladih, solidarnosti i aktivnog građanstva“ i međusobno upoznavanje sudionika
10:30 – 11:30 – Što je to održivi razvoj – prezentacija
11.45 – 12:30 – Povezivanje Ciljeva održivog razvoja – grupni rad
12.30 – 13.00 – Globalni ciljevi održivog razvoja – prezentacija
13.30 – 14.15 – Primjeri dobre prakse uključivanja mladih u zajednicu
14.15 – 15.00 – Izazov ostvarivanja Globalnih ciljeva održivog razvoja – grupni rad
Radionicu vodi Elizabet Gašparov iz ODRAZ-a.