Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Rasplesani marketingaši prikupili 3.500 kuna za Udrugu Down sindrom

down_crUdruga studenata marketinga Bookmark, organizirala je 7. travnja 2017. u Barcelona pubu događaj pod nazivom „Humanitarni date auction party“ koji je privukao veliki broj posjetitelja, s ciljem pomaganja Udruzi za Down sindrom Osječko-baranjske županije.

– Date auction je format koji je popularan diljem svijeta, a kada se u to sve uklopi i humanitarni karakter, rezultat je pun Barcelona pub koji je skupio i više nego dovoljno sugrađana koji su se mogli prijaviti da se licitira za jednu kavu s njima. Ovaj događaj organizirala je Udruga studenata marketinga Bookmark, koja djeluje pri Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Sav prikupljeni novac otišao je Udruzi za Down sindrom Osječko-baranjske županije i grada Osijeka – kaže Dijana Jukić iz udruge Bookmark.

Uloga voditeljice pripala je radijskoj voditeljici Ani Mitar, a kako dobre zabave ne bi nedostajalo, pobrinuo se Marin Bilandžić, poznatiji kao DJ Bilko, uz kojeg je humanitarna date aukcija potrajala do ranojutarnjih sati.

– Uz dobru atmosferu, čak i oni koji su u početku bili sramežljiviji, odvažili su se i prijavili za sudjelovanje, te je skupljen iznos od 3.433 kune koje će biti utrošene za kupovinu didaktičke opreme i pomagala za rad sa štićenicima. Predaja donacija održana je 13. travnja 2017., a uručili su je članovi Udruge Bookmark. Ovim putem Udruga Bookmark zahvaljuje se Udruzi Down koja je prihvatila ovakav način suradnje i pomoći. Kao i svima ostalima, koji su kroz sudjelovanje ili novčano podržali samu organizaciju – ističe Jukić.

– Možemo reći da smo ponosni na sve Vas, jer nema boljeg osjećaja od onog kada znaš da si nekome pomogao. Barcelona pub je bila mjesto najglasnijeg smijeha i široko otvorenih srca, za one u čijem srcu nema mjesta za ništa drugo, osim za ljubav – poručila je jedna od organizatorica, Katarina Pleša.

Udruga za Down sindrom Osječko-baranjske županije osnovana je prije 10 godina i to inicijativom roditelja djece s down sindromom. Prilikom osnutka bilo je 11-ero djece te ih je svakim danom sve više, a udruga danas broji 45 članova dobne skupine od 1 do 15 godina. Nedostatak vlastitog prostora dugo im je otežavao kontinuitet u radu, te izvršavanje željenih projekata u cijelosti. No, već godinu i pol dana im je na raspolaganju prostor u kojem se održavaju radna terapija i edukacijska rehabilitacija, kao i rekreacija s djecom.

 

Maja Celing Celić