Hrvatska, Nekategorizirano

Savez društava Naša djeca Hrvatske započeo provedbu projekta STEM – Budućnost za 5!

Na slici: Snježana Krpes, tajnica Saveza DND Hrvatske

Savez društava Naša djeca Hrvatske započeo je s provedbom projekta “STEM – budućnost za 5” , ugovorenog potkraj prošle godine temeljem 4. Odluke o financiranju donesene u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a.

Projektom STEM – budućnost za 5 unaprijedit će se kapaciteti Saveza društava Naša djeca Hrvatske za organizaciju i provedbu programa za djecu iz STEM područja.

Projekt ćemo u sljedeće dvije godine provoditi u partnerstvu s Institutom Ruđer Bošković i Grafičkim fakultetom u Zagrebu, a u suradnji s Društvima “Naša djeca” Donji Miholjac, Jastrebarsko, Kutina, Ogulin i Opatija. U sklopu projekta predviđen je razvoj edukacijskih modula za trenere koji će biti certificirani za osposobljavanje novih trenera u području popularizacije informatike, multimedije i robotike među djecom, opremit ćemo STEM kutiće u DND-ovima i Sobe robota. Čeka nas pregršt inovacija, učenja, zabave, edukacije i druženja s robotima Piper i Nao – navodi DND Naša djeca.

Temeljem 4. Odluke o financiranju u okviru Poziva “Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a” ugovorena je provedba 9 projekata ukupne vrijednosti 20.499.391,35 kuna.