Aktualno, Nekategorizirano

Split Pride 2016 s motom “To je moja stvar”, 4. lipnja

Ilustracija: Split Pride
Ilustracija: Split Pride

Ovogodišnji Split Pride održat će se 4. lipnja na uobičajenim lokacijama Đardin – Tomislavova – Marmontova – Riva – Voćni trg – podizanje rainbow zastave na gradskom štandarcu na Pjaci – Bosanska – Đardin.

Novost je da će ove godine Pride početi u 18 sati za razliku od dosadašnjih godina kada je kretao u 12 sati. A što se programa tiče, ove godine posjetitelji će imati priliku uživati i u koncertu bendova Nipplepeople i Rolo uz Kockin leteći šank u organizaciji udruge Flomaster s početkom u 20 sati.

“Trenutno stanje u našem društvu koje podrazumijeva revitalizaciju ustaštva, radikalnog desničarstva, ograničavanje ljudskih prava i sloboda, bilo kulturalnih, umjetničkih, manjinskih, seksualnih ili medijskih reflektira se u svakome od nas. Grad bez pitanja je Grad koji šuti, stagnira, propada”, poručuju organizatori u svom pozivnom pismu čiji sadržaj prenosimo u cijelosti:

Šutnja (više) nije zlato.

Recimo to u ime svih koji se osjećaju manjinom.

Boljem društvu trebaju glasne poruke.

Budite dio velikog pitanja: Je li to moja stvar? Ako nije danas, hoće li biti sutra?

U ime boljeg sutra, postavimo pitanje sebi, gradu, državi, jer to JE moja, tvoja, naša stvar.

Očuvanje prava manjine je ogledalo zdravog društva.

U ime LGBT osoba, u ime Ante, Olivera, Renea, Nine, u ime Deložiranih, Dalmacijavina, Radnika, Kurikuluma, Umirovljenika, Kulturnjaka, medijskih sloboda, naše djece, ljudskih prava.
TO JE MOJA STVAR! Promijenimo stav za bolje sutra.

Recimo to glasno i hrabro, u velikom broju, u splitskoj povorci ponosa!

Preuzeto sa portala: stav.cenzura.hr