Aktualno, Nekategorizirano

SPORTIONICA – mjesto za posudbu sportske opreme – otvorena u Vukovaru

U sklopu projekta „Pokreni se i vozi – tko te treba, pomozi!“ otvorena je SPORTIONICA u Vukovaru, mjesto gdje bez naknade djeca i mladi te odrasli mogu posuđivati sljedeću sportsku opremu: lopte za nogomet, košarku i odbojku, reketi za tenis i loptice, tyrex, šipka s gumom. SPORTIONICA je otvorena utorkom od 8 do 14 sati i srijedom od 14 do 20 sati.

Cilj Sportionice je potaknuti osobe u lokalnoj zajednici na bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima. Volonterski program Sportionica provodi se u sklopu projekta „Pokreni se i vozi – tko te treba, pomozi!“ UP.04.2.1.11.0122, koji sufinancira Europski socijalni fond, ugovoren je na pozivu za dostavu projektnih prijedloga “Jačanje kapaciteta OCD – a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“. Nositelj projekta je Udruga kineziologa grada Vukovara, a partneri su Plivački klub Vukovar, Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar, Triatlon klub Vukovar.

Provedba projekta doprinijet će stvaranju pozitivnih životnih navika djece i mladih, kvalitetnijem korištenju njihovog slobodnog vremena, manjoj izloženosti negativnim utjecajima u okruženju kao i razvoju vještina koje će djeci i mladima stvoriti bolje preduvjete za uspjeh u različitim životnim situacijama (komunikacijske i organizacijske vještine, sklonost timskom radu, jačanje samopouzdanja i sl.).

Facebook najava