Aktualno, Nekategorizirano

STEM festival – trodnevni događaj za ljubitelje tehnologije, prirodoslovlja i znanosti

U okviru projekta “STEM akademija” koji provodi Hrvatski ured za kreativnost i inovacije (HUKI) u suradnji s partnerima: Institutom za razvoj obrazovanja, Rudarsko-geološko-naftnim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu i Visokim učilištem Algebra organizira STEM festival od 20. do 22. listopada 2022. u Kampusu Visokog učilišta Algebra.

Festival je primarno otvoren mladima od 12 do 19 godina, no dobro došli su svi koje zanimaju teme, noviteti i trendovi iz svijeta znanosti i tehnologije – navodi se na stranici projekta.
Na festivalu sudionike očekuju zanimljivi izlagači koji će na interaktivan način predstaviti razne teme, novitete i inovacije iz svijeta znanosti i tehnologije.

U izložbenom prostoru održat će se demonstracije, eksperimenti, radionice i igre s područja umjetne inteligencije, robotike, prirodnih znanosti, svemira, informatike, ljudskog tijela i brojnih drugih, dok se u učionicama svakih sat vremena možeš priključiti zanimljivim predavanjima na raznolike STEM teme – od funkcioniranja robota i gravitacije do matematike zlatnog reza – za svakog ponešto!

Program fesivala i PRIJAVA