Hrvatska, Nekategorizirano

Svečanost obilježavanja 10 godina Plesne skupine Magija

12185505_1630143490568249_9109044232389785187_oUdruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka u povodu obilježavanja 10. godišnjice plesne skupine “Magija” organizira plesno-umjetnički izričaj koji će se održati 22. veljače 2018. godine u 18 sati u prostorijama Hrvatskoga kulturnoga doma na Sušaku. Pokrovitelj manifestacije je grad Rijeka.

Plesna grupa Magija ove godine slavi desetu obljetnicu svoga postojanja. Od 2007. godine vrijedni članovi Magije kreativno istražuju plesni pokret na području fizičkog kazališta i suvremenog plesa. Njeni su članovi mlade osobe s invaliditetom iz Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka.

Članovi Magije strastveno su vezani za plesnu umjetnost te razbijaju stereotipe o tome što ples jest i što on može biti. Riječ je o različitim tijelima s različitim funkcijama i novim načinima stvaranja i predstavljanja plesne umjetnosti. U njihovom svijetu svi su dobrodošli.