Aktualno, Nekategorizirano

U FUNK-u večer posvećena queer kulturi: nastup House of Flamingo i izložba „My Queens“

U subotu 22.8. u prostorima FUNK-a po prvi se puta u Koprivnici održava večer posvećena queer kulturi, na kojoj gostuju „House of Flamingo“, jedinstveni umjetnički kolektiv na ovim prostorima. House of Flamingo je queer umjetnički kolektiv koji od sredine 2013. godine aktivno djeluje na zagrebačkoj nezavisnoj kulturnoj i queer sceni.

Primarna je misija kolektiva stvoriti, osnažiti i proširiti drag kulturu i queer izvedbenu scenu u Zagrebu, ali i šire u čitavoj regiji. Svojim djelovanjem žele vratiti queer kulturu u prostor zajednice s ciljem daljnje emancipacije i osnaživanja zajednice unutar društva u kojem su slobode rodnih te seksualnih identiteta i praksi na sve većem udaru.

Kroz platformu HoF organizirali su šest izdanja DRAGram festivala (2014. – 2019.), dvije Pride Partycipacije – završni klupski program Pride Week-a (2015. i 2016.), dva izdanja klupskog programa Fanny Pack koji se održava poslije zagrebačke Povorke ponosa (2018. i 2019.), četiri sadržajno različita izvedbena programa pod nazivom “S.R.C.E.” (2017., 2018., 2019. i 2020.) s kojim smo gostovali u Splitu i Londonu. Iako im je ovo prvo gostovanje u Koprivnici, House of Flamingo svojim je programima oduševio građanke i građane mnogih gradova u Hrvatskoj, regiji i Europi.

Uz nastup kolektiva, u subotu 22.8. održat će se i izložba fotografija Ines Kotarac „My queens“ koja predstavlja svojevrsnu vizualnu povijest djelovanja „House of flamingo“, uz pogled iza kulisa i intiman pristup ovom jedinstvenom umjetničkom kolektivu.

Program se održava u sklopu projekta “FUNK – Centar izvan centra” koji sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Facebook događaj