Aktualno, Nekategorizirano

U sklopu EU projekta GRAD(imo) ROJC predstava “Palunkova žena” Triko Cirkus Teatra

Cjelovečernja cirkuska predstavu “Palunkova žena” Triko Cirkus Teatra održat će se u petak, 19. lipnja 2020. u Kazalištu Dr. Inat u 20 sati, DC Rojc, Gajeva 2, Pula.

Kako se zvala žena ribara Palunka? Ona koja mu je pričala priče, spremala večeru, rodila mu sina, a onda poduzela takve fantastične akcije, odrekla se sebe i svega svoga, samo da bi ga vratila nazad iz zablude koja ga je odvela na (morsko) dno.
Koje je njeno ime, zašto nam ga Mažuranićka nije rekla?

U toj bezimenosti junakinje, u bezimenosti koja nas žene pokriva kroz povijest, sidrimo i ovu našu priču – pa se sa smijehom i možda pokojom suzom, upuštamo u traženje onoga što se poima suštinom ženskog: Možemo li potpuno ostvariti svoju ženskost i bez muškarca, zašto su žene tako uporno i nepokolebljivo vjerne, je li poriv za žrtvom i predavanje sebe drugom – slabost ili snaga koju stoljećima sišemo kroz majčino mlijeko…

Igra: Iva Peter Dragan
Režija: Iva Peter Dragan
Dramaturgija: Marija Antić
Kostimografija: Tajana Štasni
Dizajn svjetla: Milan Kovačević
Obrada glazbe: Nikolas Sinković
Majstor tona: Tomica Kraljić
Produkcija: Triko Cirkus Teatar

Gostovanje cirkuske prdstave “Palunkova žena” realizirano je u sklopu projekta GRAD(imo) ROJC kojeg provodi Savez udruga Rojca u partnerstvu s Gradom Pula i udrugama Čarobnjakov šešir, Merlin, Metamedij i Zelena Istra. Svrha projekta je unapređenje modela upravljanja u DC Rojc
Ukupna vrijednost projekta je 2.372,125,89 kuna/ 2.016,307,01 kuna sufinancirano je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Izvedba predstave sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.