Aktualno, Nekategorizirano

Udruga mladih Novska organizira edukaciju “Upravljanje kulturnim resursima”

Udruga mladih Novska poziva na edukaciju “Upravljanje kulturnim resursima” koje će se održati 29. listopada u Centru za ruralni razvoj u naselju Paklenicia u Novskoj.

Centar za ruralni razvoj u Paklenici, koji je uređen i opremljen kroz istoimeni projekt, sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna RH (15%) u vrijednosti 1.843.800,00 kuna.
Udruga mladih Novska nositelj je ovog projekta čiji je cilj jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva i unaprjeđenje kvalitete življenja u ruralnim krajevima.

Podršku u provedbi ovog projekta pruža i Grad Novska koji je Udruzi mladih Novska ustupio na korištenje prostor Društvenog doma u Paklenici koji je kroz projekt i adaptiran te će biti na korist mještanima naselja Paklenica, organizacijama civilnog društva, kao i svim gospodarstvenicima i poduzetnicima s područja Grada Novske.

Projekt “Centar za ruralni razvoj” u ukupnoj vrijednosti od 1.843.800,00 kuna odobren je za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda na pozivu na dodjelu bespovratnih sredstava “Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice”.