Aktualno, Inicijative, Nekategorizirano

Udruga O.A.ZA. poziva na besplatan program izobrazbe mladih za društveno poduzetništvo

DSC_0178– Novi besplatni ciklus osposobljavanja nezaposlenih mladih ljudi za društveno poduzetništvo, koji se provodi u okviru Europskih socijalnih fondova, počet će u veljači, izvijestila je u petak udruga Održiva alternativa zajednici (O.A.ZA.)

Riječ je o besplatnoj edukaciji mladih od 18. do 30. godine, koji su završili svoje školovanje, radi stjecanja potrebnih znanja i vještina za otvaranje i vođenje svojeg društvenog poduzeća.

Zagrebačka udruga O.A.ZA. s edukacijom počinje 2. veljače, a cilj je do svibnja educirati oko 200 mladih s područja Zagreba i Karlovca. Polaznici će tijekom tri mjeseca u radionicama steći praktična znanja kako pregovarati, kako biti dobar vođa, o menadžmentu i samodisciplini općenito, te dobiti priliku za razvoj svoje poduzetničke ideje u kompletan poslovni plan.

Kako tehničko znanje nije dovoljno da bi se postalo uspješnim poduzetnikom, tijekom edukacije se naglasak stavlja na aspekt osobnog razvoja te pronalazak svojih talenata, strasti i usmjerenja u životu, stoji u priopćenju.

Prijave su otvorene do 25. siječnja 2018., a zainteresirani se mogu se prijaviti na: http://bit.ly/mpu-prijavni-obrazac Sve dodatne informacije mogu dobiti na web stranici http://bit.ly/mpu-za-mlade

Projekt, nazvan “Most prema uspjehu”, sufinanciraju Europska unija te Europski socijalni fond u sklopu programa 2014.-2020. Provodi se u suradnji s partnerskim organizacijama Carpe Diem, CEDRA – Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj te RAZA – Razvojna agencija Zagreb, kaže se u priopćenju.

Udruga O.A.ZA. osnovana je u siječnju 2013. godine radi promicanja održivog razvoja te je, kako se navodi na njihovoj internetskoj stranici, fokusirana na razvoj civilnog društva s posebnim naglaskom na rad s mladima. Sjedište udruge je u Zagrebu.