Aktualno, Nekategorizirano

Zajednica Arka Korablja pokrenula kampanju “Ljubav koja spaja” za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama

 Arka Korablja, zajednica koja okuplja osobe sa i bez intelektualnih teškoća, njihove obitelji i prijatelje pokrenula je u ponedjeljak božićnu kampanju “Ljubav koja spaja” čiji je cilj podržati rad Arkinog dnevnog centra.

Pozivamo vas – podržite ljubav koja spaja i svojom donacijom omogućite rad našeg dnevnog centra, poručuju iz Zajednice i navode da je primarna platforma za prikupljanje donacija njihova web stranica: www.korablja-arka.hr.

Podaci za uplatu donacije nalaze se na https://korablja-arka.hr/doniraj/, a više informacija o kampanji i Zajednici može se naći na društvenim mrežama.

U Arkinom dnevnom centru provode se rehabilitacijski, kreativni i socijalni programi pri čemu osobe s intelektualnim teškoćama u suradnji sa stručnjacima, asistentima i volonterima jačaju i upotrebljavaju svoje talente, uče se svakodnevnim životnim vještinama. Takve su vještine komunikacija, učenje bontona, engleskog jezika, kreativne i sportske aktivnosti, logopedski rad, priprema obroka, odlazak u dućan, plaćanje računa u dućanu itd., navode iz Zajednice.

Upozoravaju kako osobe s intelektualnim teškoćama po završetku školovanja često ostaju bez adekvatnih programa podrške, prema izvješću Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tek 7,3 posto odraslih osoba s intelektualnim teškoćama koje žive u obiteljima su uključene u neki oblik dnevnih aktivnosti.

Arka Korablja osnovana je 2007. godine u Zagrebu kao dio međunarodne federacije L’Arche International koja od 1964. djeluje u 37 zemalja i okuplja više od 10 000 članova.(Hina)